GEANNULEERD - Little Women

Little-Women_ps_1_jpg_sd-low_Copyright-2019-CTMG-Inc-All-Rights-Reserved

IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS IS DEZE VOORSTELLING GEANNULEERD
NIEUWE DATUM VOOR DE ZONDAGFILM WORDT ZO SNEL MOGELIJK BEKEND GEMAAKT

135 minuten| Regie: Greta Gerwig

Een kostuumdrama vol levendige scènes en pittige dialogen. De verfilming van de klassieke roman Little Women is daardoor geen moment saai en leent zich optimaal voor een sfeervolle zondagmiddag bij Filmhuis Emmeloord, met na afloop een diner in Victoriaanse sferen bij restaurant Le Mirage.

Amy, Meg, Jo en Beth March groeien met hun moeder op in Massachusetts tijdens de
Amerikaanse burgeroorlog(1861-1865). De vier zussen moeten het zonder hun vader stellen, die aan het front is.

De vier zijn heel verschillend: de mooie Meg, de stoere Jo, de lichtelijk verwende Amy en de kwetsbare Beth. Elk vinden ze hun eigen weg in de maatschappij, waarbij hun ambities soms botsen met het rolbevestigende verwachtingspatroon van de maatschappij. Het einde van de film is briljant, en geeft de ogenschijnlijk morele lessen alsnog iets tegendraads.

Na afloop van de film is het mogelijk om hier onder genot van een maaltijd over na te praten in restaurant Le Mirage. Alle bezoekers worden tijdens de pauze vast getrakteerd op een heerlijk gepast hapje. Reserveren voor het diner via restaurant Le Mirage (www.lemirage.nl).

Reserveren:


Reserveren verloopt via de kassa van Movieskoop Emmeloord:
www.movieskoop.nl
Het filmhuis werkt met vrije zitplaatsen. Bij online reserveren moet u kiezen voor "Ga verder zonder stoelkeuze".

Deze film maakt GEEN deel uit van de filmpas.

GEANNULEERD - Les Miserables

Les-Mis-rables_ps_1_jpg_sd-low_┬ęSRAB-Films

IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS IS DEZE VOORSTELLING GEANNULEERD
NIEUWE DATUM VOOR DE WOENSDAGFILM WORDT ZO SNEL MOGELIJK BEKEND GEMAAKT

104 minuten | Regie: Layj Ly

Op de eerste werkdag van politieagent Ruiz in de Parijse achterstandswijk Montfermeil – waar Victor Hugo zijn beroemde roman Les Misérables situeerde – gaat het gelijk goed mis. De gelijknamige film laat zien hoe makkelijk de vlam in de pan kan slaan in wijken waar onderhuidse spanningen, politiegeweld en armoede de sfeer bepalen.

Politieagent Ruiz wil de lieve vrede bewaren tussen de talloze clans: zigeuners, West-Afrikanen, drugsdealers, Moslimbroeders. Als hij met collega’s een kind verwondt, terwijl ze in het nauw worden gedreven, filmt een jonge nerd dit voorval bij toeval met zijn drone. Hierna is de jacht geopend. De opname kan rellen ontketenen.

De in Mali geboren regisseur Ladj Ly baseerde de film deels op zijn eigen ervaringen. Behalve een sociaal-realistisch drama wil Les Misérables ook een politiefilm zijn. Ly vlecht die twee genres vakkundig in elkaar, en houdt, ook door het tempo en de cameravoering, de spanning er goed in.

De film Les Misérables eindigt met een citaat uit het boek van Victor Hugo: ‘Er zijn geen slechte planten, geen slechte mensen, enkel slechte kwekers.’

Reserveren:


Reserveren verloopt via de kassa van Movieskoop Emmeloord:
www.movieskoop.nl
Het filmhuis werkt met vrije zitplaatsen. Bij online reserveren moet u kiezen voor "Ga verder zonder stoelkeuze".